perjantaina, heinäkuuta 24, 2015

Lomailua Suomessa

Vietettiin muutaman päivän tehokas miniloma ympäri Suomea. Määränpää oli siis Pyhätunturi, mutta jaettiin matkat kahdelle päivälle, meiltä kertyy yhteensuuntaan reippaat 1000 kilometriä, siinä on itselläkin istumalihakset kovilla, lasten hermoista puhumattakaan. 

Ensimmäinen etappi oli Vuokatissa, jossa yövyimme Holiday Club Katinkullassa. Voin näin lapsi- ja koiraperheenä suositella erittäin hyvillä mielin; todella mukava ja lapsiystävällinen paikka. Aktiviteetteja löytyy joka lähtöön; kylpylästä golfiin, mutta itse ei ehditty muuta kuin käydä rentoutumassa kylpylän puolella.




































Seuraavana päivänä matka jatkui Vuokatista Pyhätunturille, jossa yövyimme muutaman yön perinteisessä hirsimökissä. Perillä ehdittiin olla vain kaksi kokonaista päivää, joten päiviin mahtui paljon ohjelmaa. Matkan kohokohta oli kyllä Luostolla kävelyretki ametistikaivokselle, siellä latukahvilassa kahvit ja vastapaistetut itsetehdyt munkit. Ihan parasta :)
Vaikka mekin käydään melkein joka kesä Lapissa, silti se luonnon kauneus ja karuus jaksaa aina hämmästyttää, siitä hiljaisuudesta puhumattakaan.


































Takaisin päin tullessa, saimme ihastella Pohjanmaan upeita pelto - ja järvimaisemia.  Kesäistä Suomea parhaimmillaan. Yövyimme yhden yön Perhossa tutulla mökillä. Siellä ei kauheasti aikaa jäänyt upeiden maisemien ihmettelyyn, mutta Valkeiselta oli pakko käydä muutamat kuvat nappaamassa.
















Eilen saavuttiin kotiin, lepäillään muutama päivä ja sitten pakataan laukut uudestaan. Tällä kertaa saa villasukat jäädä kotio ja pakkaan sandaalit mukaan, suuntamme nimittäin miehen kanssa kahden kesken Roomaan :-)










































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti